Driving School & Driving Test Questions

Driver School – New Driver Education Program. A self contained One Page Website by Pinguis Web Design.

Driving School Kerry Cork Ireland

Convenient Driver Education Program

Driving School Test. Example Single Page, Business Startup WebsiteBike Sales in Kerry

Website Design Pinguis, Single Web Page we provide the full website for €180. Everything a great website needs for €180 including free hosting for a year.

 

Starter Websites we deliver top quality Single Page Website Designed. Promoting your brand while providing top quality websites for cork, Kerry and Ireland. We specialise in one page business websites providing quality. We believe a happy clients will further promote our business and spread the word. My business is built around providing great customer service and quality web design, a personal approach that no other Web Design company offers. Take a look around the site and view some of the websites I have designed. There’s no other web design service that can offer this quality at this prices.

We offer Professional Website Design, for Ireland. Website Hosting, free Domain Registration, Content Management System, Email Hosting, Website Design Kerry, Cork and Ireland. Free Support.

Irish Driving Test

Your driving test will take approximately 30 to 40 minutes to complete. You will be given clear instructions throughout the test, but if you don’t hear correctly or understand something, ask the examiner to repeat it. Don’t panic if you make a mistake or throw in the towel during the test. It may not be as serious as you think and it may not mean you have failed the test.

The Oral Test Section

The test begins with a check of your provisional licence and it’s validity, then a brief assessment on your knowledge of the rules of the road. Afterwards, you proceed to the vehicle with the examiner will ask you to test your indicators & brake lights and they will check for valid tax and insurance.

Vehicle Understanding

After this you will be asked to lift the bonnet and show them where the following are located

Brake Fluid, Engine Coolant, Engine Oil, Dipstick, Power Steering Fluid, Window Washer Vessel

Once in the car, you will be asked to show the following auxiliary vehicle controls in the cockpit.

Back Window Demister, Fog Lights, Air Conditioning, Window Washers, Front Window Demister, Temperature Controls, Directional Airflow Controller

Main aspects of your driving will be assessed include road positioning, overtaking and passing, anticipation and observation, correct use of mirrors and signals, progress, speed, compliance with traffic lights, road signs and road markings, and proper use of your vehicle controls. At some point during your test, the examiner may ask you to demonstrate the hand signals as well.

Your Business Images Below with short description.

Starter Webpages

Website Design Cork produce websites and Graphic Design for Cork

Web Design Cork, offers top class web design that will get your site noticed. I will provide you with the tools to make your business a success online. Your new website will change the way you do business forever.

Website Design Cork

Google Optimization

google website optimization all part of package

SEO (Search engine optimisation) is vital to ensure your website appears at the forefront of search results. Thus increasing the amount of customer visits to your website and ultimately increasing sales of your product or service.

search engine optimization

Websites Hosting in Ireland

cork website design & hosting

Starter Business websites will also register your new domain name for you free and host your website. We are a one-stop shop. All packages include Linux Website hosting solutions, domain registration free and free Graphic Design and email address for your business website.

Your Business Images Below & Short description.

Imagine a single page to Sell Your Lessons, Products, books, tickets Online in Ireland and Worldwide.

  • Sale!

    Driving school lessons

    Driving school lessons

    €59 €59

     

    Add to cart

  • Free!Test & lesson route

    Test Route Driving

    Free

     

    Add to cart

  • single page sell online shop cork

    Computer Monitor

    €79.90

     

    Add to cart

  • Sale!

    Driving School ireland

    Driving Theory Preparation

    €79 €39

     

Testimonials area for your Client

We were supplied a great single page website for our small garage business.
Eoin Caulfield Car Repairs Inc.
Single page website designed a fantastic single page website within our small budget and on time. Looks great!!!
John Grady Car Valet Cork.
Basically we needed a site to convey a message of simplicity. A phone number contact details and gallery a few words on our products.
Johnny O Driscoll, Motorways Inc.

 

Driving School Starter Business Websites Ireland. A small investment in your business

The Driving School, Irish Driving Test Questions & Answers

Q1. Question: What shape and colour is a warning sign?

Answer: Diamond Shaped – Yellow and Black Trim.

Q2. Question: What should always be kept clean on your vehicle?

Answer: Lights – Reflectors – Windows – Mirrors – Registration plate.

Q3. Question: What does a single yellow line mean?

Answer: Parking prohibited during business hours.

Q4. Question: What is the rule about passing animals on the road?

Answer: Slow down, give plenty of room, do not sound your horn or rev your engine.

Q5. Question: What are the road markings for a no-entry street?

Answer: Solid white line followed by a broken white line.

Q6. Question: What vehicles are prohibited from using a motorway?

Answer: Learner drivers, motorbikes under 50cc, invalid carriages or horse drawn vehicles, cyclists and pedestrians. Anything that cannot reach 50kms.

Q7. Question: What does a broken white line mean?

Answer: A broken white line means overtake when safe to do so.

Q8. Question: Can your reverse from a minor road on to a major road?

Answer: NO. You can however reverse from a major road to a minor road, being very aware of the possible following traffic.

Q9 Question: What does a double yellow line mean?

Answer: No parking at any time.

Q10 Question:What is the sequence of traffic lights?

Answer: Green – Amber – Red in a circular fashion.

Q11 Question: When should you use your hazard lights?

Answer: When your car is broken down, being towed, or at the scene of an accident.

Q12 Question: Where is the only place you will see a flashing red light?

Answer: At a level crossing. For Train crossing.

Q13 Question: What is the rule on entering a roundabout?

Answer: Give way to traffic on your immediate right. Keeping the back wheels of the vehicle in front in view at all times. See where the bottom tyres make contact with the road

Q14 Question: Name some places where you should not overtake?

Answer: Where you cannot see far enough ahead – too close to junctions – corners- approach to a bend – pedestrian crossings zig-zag lines, hatch markings – over a continuous white line, on approach to hump back bridges when not safe to do so.

Q15 Question: What is a contraflow bus lane?

Answer: It is a bus lane that flows in the opposite direction to the traffic.

Q16 Question: What shape and colour is a regulatory sign

Answer: Regular signs are round with red and white background with the exception of three: Stop, Yield and the end of speed limit.

Q17  Question: What is the hard shoulder used for?

Answer: Emergencies, breakdowns, pedestrians and cyclists.

Q18 Question: When should you dip your lights?

Answer: When meeting cars, built up areas , continuously lit up roads, following behind a vehicle , when fog or poor visibility persists, generally driving with parks lights all the time is a safe action.

Q19 Question: What does the rules of the road say about sounding your horn?

Answer: You should not sound your horn between the hours of 11:00pm and 7:00am except in an emergency.

Q20 Question: What does a clearway sign mean?

Answer: Parking prohibited during the times shown.

Q21 Question: At a pelican crossing what does a flashing amber light mean?

Answer: Proceed with caution , giving way to pedestrians who may still be crossing.

Q22 Question: To keep your Vehicle in legal condition, what should you pay attention to?

Answer: Brakes – lights – tyres – steering – indicators – wipers – speedometer – horn – silencer.

Q23 Question: What are the minimum lighting requirements on your vehicle?

Answer: A motor vehicle (except a motor cycle) must be equipped with two headlights (white or yellow), two white side lights (front), two red rear lights, two red rear stop lights, two red rear reflectors, Number plate lighting to the rear and amber directional indicators front and rear.

Q24 Question: What does a steady amber traffic light mean?

Answer: Stop if it is safe to do so, or as to not inconvenience other drivers by braking harshly.

Q25 Question: How should you approach a green light that has been green from the first time you have seen it?

Answer: Approach with caution at a speed which would allow you to stop safely if necessary.

Q26 Question: What are you legally required to have before you can drive on any public road?

Answer: You must hold a valid license and have your vehicle taxed and insured.

Q27 Question: What does a green traffic light mean?

Answer: You may continue on if it is safe to do so.

Q28 Question: What is the safest way to park your car at night (If parked on a road)?

Answer: Passenger side (left) to the kerb with the rear reflectors showing to the following traffic.

Q29 Question: What do Zig – Zag lines on approach to a pedestrian crossing mean ?

Answer: Overtaking is prohibited, no set down to let out passengers and no overtaking inside the zone.

Q30 Question: When may you overtake on the left?

Answer: When traffic in front is turning right, when you are turning left, when you are on a two lane road where the traffic is slow and the lane on the right is moving slower than the lane on the left.

Q31 Question: How would you recognize a pedestrian crossing at nightime?

Answer: Flashing Amber Beacons either side of the Zebra crossing.

Q32 Question: At a pelican crossing what dose a flashing amber light mean?

Answer: Proceed with caution giving right of way to pedestrians crossing.

Q33 Question: What is the minimum legal thread depth on a tyre

Answer: 1.6 mili meters, 1mm for vintage cars

Q34 Question: When should you not drive?

Answer: While under the influence of alcohol, drugs (prescribed or otherwise), or when tired or drowsy.

Q35 Question: Name places you should not park?

Answer: Close to a junction – corners – double yellow lines – single yellow lines (within times zones) – opposite a continuous white line (causing other motorists to overtake) or anywhere you would obstruct other road users.

Q36 Question: What should you do if blinded by oncoming lights at night.

Answer: Slow Down and then look to the left, be aware of pedestrians, cyclists and obstructions on the left. If still blinded slow down more then and stop. Do not put on your own head lights in retaliation!!

Q37 Question: What signs would you expect to see when you are approaching a major road?

Answer: Warning sign – major road ahead, Regulatory sign – Stop or Yield.

Q38 Question: How would you check your brake lights on your car if you were alone?

Answer: Reverse your car towards a window and look at the reflection.

Q39 Question: What are the rules regarding the yellow box junction?

Answer: Don’t go near it if you can’t clear it, except when turning right.

Q40 Question: What is the maximum legal speed limit on Irish Motorways?

Answer: 120kmph or 70 mph

Learning the above will give you a great advantage for your driving test/exam

 

Contact Your Driving Instructor

Driving Instructor Address

Driving School Address Here

Driving School Phone Number Here

Send us a Message

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

Back to Top

Pinguis Website Design and SEO in Ireland, Committed, Obsessive Website Designers